Η Ενορία Αγίου Νικολάου Ασπραγγέλων Ζαγορίου, κάτοικοι και φορείς προχώρησαν σε μια αξιέπαινη και σημαντική, για τους καιρούς που ζούμε, πρωτοβουλία. Συγκέντρωσαν απαραίτητο υλικό για τις ανάγκες του νοσοκομείου «Χατζηκώστα».

Το υλικό αυτό παραδόθηκε το πρωί της Δευτέρας στον Διοικητή  του Ιδρύματος Ευάγγελο Καρβούνη, παρουσία του Μητροπολίτη Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμου, εκ μέρους της Ενορίας του πατέρα Ιωάννη, του Δημάρχου Ζαγορίου Βασίλη, του πρώην Δημάρχου Γαβριήλ Παπαναστασίου και εκπροσώπων των φορέων που συμμετείχαν στην όλη προσπάθεια.

xatzikosta_maksimos

Την πρωτοβουλία αυτή εξήρε με δηλώσεις του ο κ. Μάξιμος, σημειώνοντας ότι είναι προσφορά απλών ανθρώπων από το υστέρημα ή το περίσσευμά τους, έχοντας διαπαιδαγωγηθεί μέσα από τη ζωή της Εκκλησίας να σκέπτονται και τους άλλους. «Χαιρόμαστε για αυτή την πρωτοβουλία η οποία γίνεται και σε άλλες ενορίες, χαιρόμαστε για αυτή την κίνηση η οποία δείχνει ότι τη χάρη, τη δύναμη που παίρνουμε από το Θεό την κάνουμε αγάπη για τους ανθρώπους».

Ο Διοικητής του νοσοκομείου, Ευάγγελος Καρβούνης ευχαρίστησε τον σεβασμιότατο για την παρουσία του, σημειώνοντας ότι δίνει ελπίδα, δύναμη και κουράγιο στον καθένα ξεχωριστά αυτές τις δύσκολες μέρες και ότι περνάει. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον πατέρα Ιωάννη,  το Δήμο Ζαγορίου και όσους προσέφεραν. «Είναι μια πολύ σημαντική προσφορά για εμάς, γιατί αυτές τις δύσκολες εποχές προσπαθούμε μέσω οποιασδήποτε βοήθειας να σταθούμε στα πόδια μας. Θεωρώ, τόνισε ο κ. Καρβούνης,  ότι η προσφορά μας είναι σημαντική και στην τοπική κοινωνία και πιο πέρα και νομίζω ότι η ανταπόκρισή μας είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και πιστεύω  ότι θα συνεχιστεί αυτή η προσφορά του κόσμου καθώς, όπως είπα, δίνει κουράγιο και δύναμη σε όλους εμάς που προσπαθούμε καθημερινά, γιατρούς, νοσηλευτές».

Από την πλευρά του Δήμου, ο Δήμαρχος Βασίλης Σπύρου συνεχάρη  την εκκλησιαστική επιτροπή και τον πατέρα Ιωάννη, αλλά κυρίως τους κατοίκους του χωριού και τον πολιτιστικό σύλλογο για τη μεγάλη αυτή προσφορά και τον αγώνα που κάνουν για να προσφέρουν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. «Νομίζω ότι με τον καλύτερο τρόπο αυτό το πετυχαίνουν», τόνισε ο Δήμαρχος.

Τέλος, ο πατήρ Ιωάννης, εφημέριος των Ασπραγγέλων, ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω την ενορία μου, όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν στο να γίνει πραγματικότητα αυτή η δωρεά, την εκκλησιαστική επιτροπή και περισσότερο την Μητρόπολη που μας δίνει την ευκαιρία και μας παροτρύνει συνέχεια να κάνουμε φιλανθρωπικά έργα».