Η Περιφέρεια Ηπείρου, προτίθεται να λάβει μέρος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Β.Ι.Τ. του Μιλάνου Ιταλίας (10-12/2/2019), εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον συμμετοχής φορέων και επιχειρηματιών του χώρου, από την Ήπειρο.

Η συμμετοχή εντάσσεται στα πλαίσια του σχεδιασμού για περαιτέρω αύξηση των επισκεπτών από την αγορά της Ιταλίας η οποία καταλαμβάνει ένα σημαντικό ποσοστό του ετησίου αριθμού επισκεπτών στην Ήπειρο.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει ως την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019, στο email: i.gkartzonikas@php.gov.gr και p.floros@php.gov.gr. (Πληροφορίες: Παύλος Φλώρος 2651087143 και Ηλίας Γκαρτζονίκας 2651087243). Περαιτέρω ενημέρωση για την Διεθνή Έκθεση ΒΙΤ Μιλάνου: www.bit.fieramilano.it ) .

Η BIT – International Travel Exhibition  2019  είναι μία από τις πιο σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στην Ευρώπη που συγκεντρώνει τους μεγαλύτερους tour operators της Ιταλίας, εκπροσώπους ταξιδιωτικών γραφείων, εξειδικευμένος bloggers  αλλά και μεμονωμένους ταξιδιώτες από όλη τη χώρα που στόχο έχουν να ανακαλύψουν νέους προορισμούς.

Για τον λόγο αυτό η πρώτη μέρα είναι κατά κύριο λόγο αφιερωμένη στο κοινό και οι δύο επόμενες σε επιχειρηματίες.

Για περισσότερα από 35 χρόνια, η BIT συγκεντρώνει σημαντικούς τουριστικούς φορείς λήψης αποφάσεων, εμπειρογνώμονες του κλάδου και προσεκτικά επιλεγμένους αγοραστές από διάφορες γεωγραφικές περιοχές. Την προηγούμενη διοργάνωση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 46.000 επισκέπτες από 28 χώρες.  Περίπου 1.300 εκθέτες από 72 χώρες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Παράλληλα, την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότεροι από 2.050 δημοσιογράφους από 36 χώρες και 500 ταξιδιωτικοί bloggers

Παρουσιάζοντας τα πάντα γύρω από τη διαμόρφωση  του σύγχρονου τουριστικού πεδίου, τη διαχείριση του ελεύθερου χρόνου και τα ταξίδια αναψυχής, η BIT 2019 δίνει την ευκαιρία στους εκθέτες να προβληθούν στην πολύ ενδιαφέρουσα τουριστική αγορά της Ιταλίας, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ήπειρο.