Το μείζον θέμα που ανέκυψε και στο Ζαγόρι με την ανάρτηση των Δασικών Χαρτών θα αποτελέσει θέμα συζήτησης, αυτή την εβδομάδα, σε επίπεδο τόσο Περιφέρειας, όσο  και Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Ειδικότερα, στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου (έναρξη συνεδρίασης 3 μ.μ), έχει συμπεριληφθεί ως τελευταίο το θέμα «Συζήτηση-προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων που προκύπτουν από την ανάρτηση των δασικών χαρτών» με εισηγητή  τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Δυο μέρες μετά, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας οργανώνει ενημερωτική συνάντηση στις 11 το πρωί στον «Πολυχώρο Δ. Χατζής» (παλαιά Σφαγεία)  του Δήμου Ιωαννιτών με θέμα: «Ανάρτηση των Δασικών Χαρτών όλων των προ-Καποδιστριακών Ο.Τ.Α (303 Ο.Τ.Α) των Δήμων, Βορείων Τζουμέρκων, Δωδώνης, Ζαγορίου, Ζίτσας, Κόνιτσας, Μετσόβου, Πωγωνίου και Ιωαννιτών (πλην των Δημοτικών Κοινοτήτων Ανατολής και Κατσικά), των μελετών με κωδικούς Δ4-03 και Μ1-13 και Διαδικασία Υποβολής Αντιρρήσεων».

Όσοι ενδιαφέρονται, φορείς και κάτοικοι, ιδιοκτήτες εκτάσεων που πιθανώς πλήττονται από όσα περιέχονται στους αναρτημένους χάρτες μπορούν να παρακολουθήσουν για να ενημερωθούν.

Χρήσιμες πληροφορίες

Σύμφωνα με προηγούμενη ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας, για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα δασικών χαρτών έχει συσταθεί Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (ΣΥΑΔΧ Π.Ε Ιωαννίνων), που βρίσκεται επί της Μαρ. Κοτοπούλη 62, Τ.Κ 45445, τηλέφωνα επικοινωνίας 2651088030 έως 2651088044, τηλεομοιοτυπία 2651088049, δ/νση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ddioa@apdhp-dm.gov.gr, τις εργάσιμες ημέρες, κατά τις ώρες 08:00-16:00, καθ’ όλη τη διάρκεια της υποβολής αντιρρήσεων.

Οι  δασικοί χάρτες είναι προσβάσιμοι για τους πολίτες στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr).

Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του δασικού χάρτη ξεκινά την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 και λήγει την Δευτέρα 24 Απριλίου 2017. Για τους κατοικούντες ή διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά είκοσι (20) ημέρες, δηλαδή λήγει την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017.