Οι Δήμοι Ζαγορίου και Κόνιτσας πέτυχαν μια σημαντική διάκριση στον διαγωνισμό «Best City Awards 2018», αποσπώντας το ασημένιο βραβείο (silver awards) στην κατηγορία «Έργα πρασίνου & βιοποικιλότητας» για τη συμμετοχή τους στην ένταξη του Γεωπάρκου Βίκου-Αώου ως Παγκόσμιου Μνημείου Πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

1000800p1607EDNmainimg-aEzzzzzKc

Το βραβείο για τον Δήμο Ζαγορίου παρέλαβε ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Εξάρχου (στη φωτογραφία με τον Δήμαρχο Κόνιτσας Αν. Παπασπύρου και τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Πέτρο Κουμπλή ο οποίος παρουσίασε την εκδήλωση).

Η στήριξη κάθε προσπάθειας, όχι μόνο για την ένταξη αλλά και την διατήρηση του στα Παγκόσμια Γεωπάρκα της UNESCO, αποτελεί βασική προτεραιότητα και μέριμνα του Δήμου Ζαγορίου για το Γεωπάρκο Βίκου-Αώου που καταλαμβάνει μεγάλο τμήμα της έκτασής του, καθώς και η συνεργασία με την «Αναπτυξιακή Ηπείρου» και την Περιφέρεια Ηπείρου.

Συνολικά εβδομήντα δύο Δήμοι, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, και δέκα επιχειρήσεις (που διαθέτουν τεχνολογίες για έξυπνες και βιώσιμες πόλεις) παρέλαβαν το Gold, Silver ή Bronze βραβείο τους, ανάλογα με τη βαθμολογία που προέκυψε από την αξιολόγηση μίας ανεξάρτητης Κριτικής Επιτροπής με πρόεδρο τον Γιώργο Πατούλη Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί ο διαγωνισμός.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2018 στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν Δήμαρχοι και υψηλόβαθμα στελέχη ελληνικών πόλεων, στελέχη περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι.