Καλώς ήρθατε στο Δήμο Ζαγορίου

Μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Σπύρου

dhmarxos-zagoriouΣυνδημότες και συνδημότισσες,  φίλοι και φίλες  του Ζαγορίου,  σας καλωσορίζω στην επίσημη, ανανεωμένη, ιστοσελίδα του Δήμου μας.

Ο Δήμος Ζαγορίου δημιουργήθηκε με τον «Καλλικράτη», από την συνένωση των πρώην  Δήμων Κεντρικού Ζαγορίου, Ανατολικού Ζαγορίου, Τύμφης και τις πρώην Κοινότητες Παπίγκου και Βοβούσας.

Έδρα του Δήμου είναι οι Ασπράγγελοι όπου λειτουργεί και  το κεντρικό Δημαρχείο, αλλά και στα πρώην Δημαρχεία, στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολικού Ζαγορίου στους Μηλιωτάδες και Τύμφης στο Τσεπέλοβο, το προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά προσφέρει υπηρεσίες μαζί με τα ΚΕΠ που λειτουργούν, όπως και το ΚΕΠ στη Δημοτική Ενότητα Παπίγκου.

Με έκταση 989,8 τετραγωνικά χιλιόμετρα ο Δήμος Ζαγορίου είναι ο μεγαλύτερος στην Ήπειρο και ένας από τους πέντε πιο αραιοκατοικημένους στη χώρα σε σχέση με τον πληθυσμό, αφού αναλογούν 3,8 κάτοικοι ανά τετρ. χλμ.

Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Υπηρεσιών του Δήμου είναι διαρκής, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν λόγω της έκτασης, των μεγάλων αποστάσεων, της ορεινότητας της περιοχής.

Η εξυπηρέτηση του πολίτη είναι βασικό μας μέλημα.

Πέρα από τα προβλήματα και τον  αγώνα για την βελτίωση της καθημερινότητας, τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, υπάρχει και η άλλη πλευρά.

Το απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό και δομημένο περιβάλλον, τα μνημεία της φύσης και του ανθρώπινου πολιτισμού, οι ίδιοι οι άνθρωποι του Ζαγορίου αποτελούν τη δύναμη αυτού του τόπου.

Το Ζαγόρι  έχει καθιερωθεί σε  έναν παγκοσμίως γνωστό τουριστικό προορισμό, όλες τις εποχές του χρόνου. 

Αυτονόητα, ο στόχος μας είναι να στηρίζουμε και να ενισχύουμε την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, σε όλες τις μορφές εναλλακτικού τουρισμού, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα χωριά του, αλλά και με κάθε πρόσφορο μέσο και δράση προβολής του.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε και στην διατήρηση και διάδοση στις νεότερες γενιές του ανεκτίμητης αξίας πολιτισμού μας, στηρίζοντας τις δραστηριότητες φορέων και συλλόγων,  οργανώνοντας εκδηλώσεις και δράσεις προβολής του, εντός και εκτός Ελλάδος.

Μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ζαγορίου στοχεύουμε, στην άμεση και έγκυρη ενημέρωση των συνδημοτών και όλων των χρηστών της, για όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας, τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα υπόλοιπα όργανα διοίκησης, όσα μπορεί να ενδιαφέρουν τον καθένα από εσάς, αλλά και στην συνεχή προβολή του τόπου μας.