Με το τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 στον Ελαφότοπο θα κάνει «ποδαρικό» ο Αύγουστος, τελευταίος μήνας των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Ζαγόρι. Στο πρόγραμμα υπάρχουν ακόμη, προβολή ντοκιμαντέρ στις Καρυές για το ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, το 40ο αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στον Γυφτόκαμπο, το αντάμωμα των απανταχού Καρυωτών, ο διαγωνισμός χορού στους Κήπους, τα πανηγύρια του Σωτήρος, θεατρική παράσταση και κουκλοθέατρο, βραδιές με λαϊκή και ρεμπέτικη μουσική, εθελοντική αιμοδοσία και διάφορες δράσεις για παιδιά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα μέχρι και τις 8 Αυγούστου:

3x3 basket

Πέμπτη 1 Αυγούστου-Κυριακή 4 Αυγούστου

-Ελαφότοπος: Μίνι τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 από τον Αθλητικό Όμιλο Ελαφοτόπου σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ζαγορίου,  με τη συμμετοχή 32 ομάδων μπάσκετ από τα γύρω χωριά, τα Γιάννινα αλλά και από όλη την Ελλάδα. Φέτος θα πραγματοποιηθεί και τουρνουά ομάδας U18 παράλληλα με το πρωτάθλημα αντρών. Η συμμετοχή στο πρωτάθλημα U18 υπολογίζεται σε 16 ομάδες. Συνολικά η συμμετοχή αναμένεται να φτάσει στις 48 ομάδες με 200 αθλητές από όλη την Ελλάδα.

the_balcony_querbild

Παρασκευή 2 Αυγούστου

-Καρυές: Προβολή του ντοκιμαντέρ (2018, διάρκεια 105΄) «Το Μπαλκόνι – Mνήμες Κατοχής» σε σκηνοθεσία και σενάριο του Χρύσανθου Κωνσταντινίδη. Πρόκειται για την ιστορία του ναζιστικού εγκλήματος στους Λιγκιάδες (οι Καρυές έχουν στενή σχέση με τους Λιγκιάδες), στο επονομαζόμενο «Μπαλκόνι των Ιωαννίνων». Ένας Γερμανός ιστορικός μαγνητοφωνεί τις μαρτυρίες των επιζώντων και διερευνά τα γερμανικά αρχεία. Οι μεταπολεμικές γενιές ακούν για πρώτη φορά τις φωνές των προγόνων τους να περιγράφουν το έγκλημα. Τεκμήρια, μνήμες, πένθος αποτυπώνονται συνθέτοντας το συλλογικό τραύμα. Η προβολή ξεκινά στις 9 το βράδυ στην πλατεία των Καρυών.

-Πάπιγκο: Παράσταση θεατρικής ομάδας Ραφταναίων «Ποια Ελένη;», των Ρέππα-Παπαθανασίου. Εξωραϊστικός Σύλλογος.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

Παρασκευή 2 & Σάββατο 3 Αυγούστου

 -Γυφτόκαμπος (Σαρακατσάνικη Στάνη): Ετήσιο Αντάμωμα της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου. Φέτος συμπληρώνεται 40 χρόνια από το πρώτο αντάμωμα στον χώρο αυτό.

Σάββατο 3 Αυγούστου

 -Καρυές: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει το Αντάμωμα των απανταχού Καρυωτών στην πλατεία του χωριού, το βράδυ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παραδοσιακό γλέντι με το συγκρότημα του Λευτέρη Σαρρέα.

ΧΟΡΟΣ ΚΗΠΟΙ

 Κυριακή 4 Αύγουστου

-Κήποι: Στην πλατεία του χωριού εκδήλωση με τη συμμετοχή 11 χορευτικών από χωριά του Ζαγορίου και διαγωνισμός χορού. Συνδιοργάνωση του Συλλόγου Κήπων «Η Μπάγια» με τους Συλλόγους Νεγάδων και Λεπτοκαρυάς.

Δευτέρα 5 Αυγούστου

-Βίτσα: «Τα  παιδιά μαθαίνουν για τα οικόσιτα ζώα». Επίσκεψη στη φάρμα του κ. Σπύρου Λουτσάρη. Ώρα έναρξης: 11:00π.μ. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βίτσας.

Δευτέρα 5 & Τρίτη 6 Αυγούστου

 -Κήποι: Διήμερο παραδοσιακό πανηγύρι του Σωτήρος.

-Ελατοχώρι: Παραδοσιακό πανηγύρι του Σωτήρος.

Τρίτη 6 Αυγούστου

-Λάιστα: Ρεμπέτικη βραδιά με τον Γιάννη Λεμπέση, από τον Ορειβατικό Σύλλογο.

-Βίτσα: «Φυτεύω και φροντίζω το δικό μου χρήσιμο βότανο» Μάθημα Ανθοκομίας για παιδιά στον παλιό κήπο της Βρυζοπούλειας Σχολής.

Ώρα έναρξης: 11:00π.μ. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βίτσας.

Τρίτη 6 Αυγούστου-Πέμπτη 8 Αυγούστου

-Ελαφότοπος: Τριήμερο παραδοσιακό πανηγύρι του Σωτήρος.

Τετάρτη 7 Αυγούστου

-Πάπιγκο: Εθελοντική αιμοδοσία με πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου.

-Βίτσα: «Το μέλι και η Μέλισσα». Επίσκεψη στο μελισσοκομείο του Στρατή Χαρίση. Ώρα έναρξης: 11:00π.μ. Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βίτσας.

 Πέμπτη 8 Αυγούστου

Ζαγόρι κουκος

-Πάπιγκο: Παράσταση κουκλοθέατρου από το Εργαστήρι Τέχνης και Εκπαίδευσης «Βυσινόκηπος» με το έργο «Ο μωβ κούκος». Συνδιοργάνωση Δήμος και Εξωραϊστικός Σύλλογος.

-Σκαμνέλι: Βραδιά έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού σε συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου με τον κ. Γιώργο Χατζηγιάννη.

-Βίτσα: 12ο  Καλλιτεχνικό εργαστήρι για έφηβους και ενήλικες με θέμα: «Graffiti Dumpsters- Βάφουμε τους κάδους σκουπιδιών του χωριού μας». Συντονίστρια: Χαρά Μπουντούρη Ώρα έναρξης: 11:00π.μ.

-Μουσικοκινητικές ιστορίες για μικρά παιδιά Εμψυχώτρια: Βίκυ Βάββα  Θεατροπαιδαγωγός, Παιγνιοθεραπεύτρια, Σύμβουλος Γονέων Ώρα έναρξης: 11:00π.μ Πολιτιστικός Σύλλογος Νέων Βίτσας.