ΣΠΥΡΟΥ-ΣΟΥΚΟΥΒΕΛΟΣ

Εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής από την 1η Σεπτεμβρίου, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος επισκέφθηκε σήμερα Τετάρτη 7 Αυγούστου το Δημαρχείο στους Ασπραγγέλους και συναντήθηκε με τον απερχόμενο Δήμαρχο Βασίλη Σπύρου. Η συνάντηση ανάμεσα σε δυο έμπειρους και γνώριμους αυτοδιοικητικούς διεξήχθη σε άριστο κλίμα, όπως αρμόζει άλλωστε στον πολιτικό πολιτισμό που έχει επικρατήσει στο Ζαγόρι.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν τις εξελίξεις με το νομοσχέδιο που αφορά στην κυβερνησιμότητα των Δήμων, τις πιθανές συνεργασίες και την καλύτερη δυνατή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των άλλων οργάνων διοίκησης του Δήμου.

Ο κ. Σπύρου ενημέρωσε τον διάδοχο του για σειρά ανοιχτών σημαντικών θεμάτων που απασχόλησαν και απασχολούν το Δήμο, καθώς και για την κατάσταση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις προσωπικού, αλλά και για τις δυνατότητες που υπάρχουν μέσα από την πληθώρα έργων και προμηθειών που είναι σε εξέλιξη (πρόγραμμα «Φιλόδημος», χρηματοδοτήσεις από ΥΠΕΣ και Περιφέρεια, ΙΝΤΕΡΕΚ κλπ) και τα οποία με την ολοκλήρωσή τους θα συμβάλλουν στην βελτίωση των υποδομών και στην στήριξη του πρωτογενούς τομέα, του τουρισμού και της καθημερινότητας των κατοίκων.

Ο κ. Σουκουβέλος ευχαρίστησε τον κ. Σπύρου για την ενημέρωση και δεσμεύθηκε να συνεχίσει και ολοκληρώσει τα ενταγμένα ή σε εξέλιξη έργα και παρεμβάσεις και να διεκδικήσει και νέες χρηματοδοτήσεις για υποδομές και άλλες ανάγκες που υπάρχουν στο σύνολο του Δήμου, σε κάθε Κοινότητα και περιοχή.

Η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου και των μελών του νέου 17μελους Δημοτικού Συμβουλίου, όπως προέκυψε από τη συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 11 το πρωί.