Σειρά παρεμβάσεων στο οδικό δίκτυο  και αποκατάσταση ιερών ναών, θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Ζαγόρι μέσα από  έργα που προωθεί η Περιφέρεια Ηπείρου με σχετικές αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής. Ο προϋπολογισμός των συγκεκριμένων έργων ξεπερνά το 1 εκ. €.

 ΔΡΟΜΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΙ ΠΡΟΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ

Έργο με οριστικό ανάδοχο:

-«Αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού προς Κουκούλι Ζαγορίου», προϋπολογισμού 250.000 €. Ανάδοχος Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική Ο.Ε.

Έργο με προσωρινό ανάδοχο:

-«Αποκατάσταση επαρχιακής οδού από Μεσοβούνι – Αρίστη – Πάπιγκο – Μικρό Πάπιγκο», προϋπολογισμού 250.000 €. Ανάδοχος ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΑΤΕ

Έγκριση δημοπράτησης έλαβαν τα έργα:

 -«Αποκατάσταση καθολικού Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Φραγκάδων Δήμου Ζαγορίου» προϋπολογισμού 175.000 € .

-«Αποκατάσταση ασφαλτοτάπητα 41ης επ. οδού (Βωβούσα- Ελατοχώρι)», προϋπολογισμού 74.400 ευρώ

Έργα με την διαδικασία διαπραγμάτευσης λόγω κατεπείγουσας ανάγκης:

– «Άμεση αποκατάσταση βατότητας επαρχιακής οδού Ζωρίκας Γρεβενιτίου», προϋπολογισμού € 74.400,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

«Αποκατάσταση οδού Λίμνες Πηγών Αώου προς Γρεβενίτι», προϋπολογισμού 150.000,00 € με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

– «Αποκατάσταση Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λεπτοκαρυάς», προϋπολογισμού € 70.000,00 με ΦΠΑ και κατακύρωση των αποτελεσμάτων της διαπραγμάτευσης.

-Έγκριση δαπάνης, διάθεση πίστωσης και ανάθεσης του υποέργου της Περιφέρειας Ηπείρου «Καθαρισμός και συντήρηση πρασίνου επί της επαρχιακής οδού Σκαμνέλι-Ηλιοχώρι στην περιοχή του Γυφτόκαμπου».

Έγκριση δαπάνης, διάθεσης πίστωσης και ανάθεσης της προμήθειας προκατασκευασμένων ορθογώνιων αγωγών για  την αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό Φλαμπουράρι – Ελατοχώρι.

 Έγκριση πίστωσης για αντιπλημμυρική προστασία από τον ποταμό Άραχθο στην Τ.Κ. Μηλιωτάδων.