Η Περιβαλλοντική Οργάνωση Καλλιστώ, σας προσκαλεί σε δύο συναντήσεις που διοργανώνει στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE ARCPROM, μαζί με τη Μονάδα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου του ΟΦΥΠΕΚΑ, με κεντρικό θέμα «Οι πιστοποιήσεις προϊόντων φιλικών προς την αρκούδα».

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στις 9 και 10 Απριλίου 2024 και αφορούν στην προώθηση καινοτόμων λύσεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το Εθνικό Πάρκο της Βόρειας Πίνδου, μέσα από νέες συνέργειες και συνεργασίες που στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας της τοπικής κοινότητας.

Την πρώτη μέρα, Τρίτη 9 Απριλίου 2024, ώρα 11:00 – 13:00, θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πληροφόρησης Ασπραγγέλων, η 5η συνεδρίαση της «Πλατφόρμας Συνύπαρξης Τοπικών Κοινωνιών-Αρκούδας». Στη συνεδρίαση θα εξεταστεί ένα θέμα: Δυνατότητες τοπικής ανάπτυξης με αναφορά στην παρουσία της αρκούδας στην περιοχή.

Τη δεύτερη μέρα, Τετάρτη 10 Απριλίου 2024, ώρα 19:00 – 21:00, θα πραγματοποιηθεί στο καφέ μπαρ «Διψασμένη Αρκούδα» στο Μονοδένδρι, ανοιχτή ενημέρωση και συζήτηση με την τοπική κοινότητα για τις πιστοποιήσεις προϊόντων φιλικών προς την αρκούδα. Στη συνάντηση θα παρουσιαστούν καλές πρακτικές από την Ελλάδα και από άλλες περιοχές της Ευρώπης και θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συμβάλουν εξειδικευμένοι επιστήμονες από την ΚΑΛΛΙΣΤΩ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας.

Σε αυτόν εδώ τον σύνδεσμο μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση της πρώτης μέρα διαδικτυακά.

· Για να μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του εδώ.

· Για τα τελευταία νέα από τις δράσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε την επίσημη σελίδα του προγράμματος στο Facebook.

· Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον κ. Χατζηνάκο Γεώργιο μέσω e-mail (g.chatzinakos@callisto.gr).

Αφίσα Β. Πίνδος